Oprema za uspešno šolanje psa

Oprema za uspešno šolanje psa

Da bo šolanje našega štirinožca potekalo kar najbolj tekoče, se moramo na učno uro pripraviti. V ponudbi najdemo ogromno opreme za šolanje psa in na koncu ne vemo, kaj bi kupili. Za začetek lahko zaupamo prodajalcu, nato pa vidimo, kaj nam in našemu psu najbolj ustreza. Ko imamo vse potrebno, si moramo narediti še plan dela, da bomo lahko spremljali napredke.

Za šolanje psa potrebujemo:

  1. ovratnico in dolg povodec, ki ga bo pes vlekel za sabo in na katerega bomo lahko stopili, če ga bomo želeli zaustaviti
  2. kliker – dobro je, da na njem lahko nastavimo jakost klika
  3. torbico za priboljške ali staro jakno, ki nam je ne bo škoda, ker bodo žepi mastni od hrane. Izogibajmo se plastičnim vrečkam, saj je jemanje priboljškov iz nje precej nerodno.
  4. priboljške (najbolje je, če za delo uporabimo kar kužkov dnevni obrok briketov, lahko pa so to tudi koščki sira ali salame, ali pasji piškoti)
  5. igračo (žogico in igračo za vlečenje). Če delamo v skupini, je prav, da nimamo igrač, ki piskajo, saj bi s tem motili druge tečajnike.
  6. vodo in posodico za vodo

Najbolje je, da pripravite torbo ali nahrbtnik, v kateri imate pospravljeno vse potrebno za šolanje. Pes naj vas spremlja, ko pripraljate priboljške, vodo, igrače, tako bo vedel, da se bljiža čas dela in zabave.

Call Now Button